Grijanje Altherma

  DIZALICA TOPLINE

Dizalica topline Daikin Altherma koristi obnovljivi izvor energije: uzima toplinu iz vanjskog zraka. U zatvorenom krugu koji sadrži radnu tvar, stvara se termodinamički ciklus uslijed isparivanja, kondenzacije, kompresije i ekspanzije. Ovo “podiže” toplinu iz niže u višu temperaturnu razliku. Preko izmjenjivača topline dobivena toplina prenesena je u vaš dom distribucijskim sustavom tople vode. To mogu biti podno grijanje, niskotemperaturni radijatori i/ili ventilokonvektorske jedinice. Za hlađenje sustav radi obrnutim načinom.

Sustav s najvećom učinkovitošću

SUSTAV 3 U 1: GRIJANJE, HLAĐENJE I POTROŠNA TOPLA VODA

Daikin Altherma je kompaktni sustav za grijanje i potrošnu toplu vodu sa opcijom za hlađenje. Na temelju tehnologije dizalice topline, predstavlja fleksibilnu i ekonomičnu alternativu klasičnim sustavima za grijanje. Sve značajke energetske učinkovitosti koje ima Daikin Altherma čine je idealnim rješenjem za smanjenje utroška energije i emisije CO2.

Ovisno o modelu i uvjetima, dizalica topline Daikin Altherma daje oko 5 kWh upotrebljive topline za svaki kWh utrošene električne energije. To znači da je otprilike 4/5 potrebne topline besplatno! To je dobro ulaganje.

 

 

niskotemperaturna Split

-Nisko energetske kuće i stanovi-

Product-air-to-water-hp-LT-180x155_tcm629-347756Idealno riješenje za novogradnju sa niskom potrošnjom energije

Sustav Daikin Altherma započinje s točno dimenzioniranim komponentama za Vaš dom, tako da ne trebate platiti nepotreban učin. A njegovo srce je visokoučinkoviti kompresor koji proizvodi maksimalni izlaz s minimalno energije.

Pametna kontrola osigurava najučinkovitije korištenje energije tijekom cijele sezone – čak i kod jako hladnog vremena – održavajući operativne troškove niskima. Dodajte tome jednostavno održavanje i izvrsne vrijednosti za poticanje energetske učinkovitosti. Ukupno gledajući instalacija Daikin Altherma omogućuje savršen povrat Vaše investicije.

visokotemperaturna Split

-Polazna temperatura 80⁰ C  –

Product-air-to-water-hp-HT-180x155_tcm629-347755

Daikin Altherma visokotemperaturna dizalica topline osigurava grijanje i toplu vodu u vašem domu. Idealna je za zamjenu klasičnih kotlova budući da se bez problema može spojiti na postojeći cjevovod i radijatore, što je čini savršenim rješenjem za renovacije!

VISOKA UČINKOVITOST

Uz Daikin Altherma visokotemperaturne dizalice topline uživate učinkovitost dizalice topline, bez potrebe za uklanjanjem vaših postojećih radijatora.

ZAMJENA KOTLA

Ovaj sustav grijanja čini jednostavnim zamjenu postojećeg kotla, bez potrebe za bilo kakvim promjenama na vašem postojećem cjevovodu sustava grijanja.

OGRANIČEN PROSTOR ZA INSTALACIJU

Daikin Altherma idealna je za grijanje potrošne tople vode bez potrebe za dodatnim električnim grijačem. Spremnik za potrošnu toplu vodu možete postaviti iznad unutarnje jedinice.

JEDNOSTAVNA KONTROLA

Zahvaljujući korisničkom sučelju Daikin Altherme, temperaturu možete podesiti na brz, jednostavan i praktičan način.

 SOLARNI KOLEKTORI SPREMNICI SANITARNE VODE 

Product-Hot-water-heaters-and-solar-180x155_tcm629-347761 hot-water-heaters---anti-le_tcm629-349183

Daikin spremnici za potrošnu toplu vodu osiguravaju toplu vodu najveće kvalitete budući da tvrtka Daikin pristupa higijeni vode vrlo odgovorno.Konstrukcija spremnika za potrošnu toplu vodu omogućuje optimalnu higijenu vode, budući da voda prilikom zagrijavanja ne stoji u spremniku, već struji kroz izmjenjivač topline.
Naslage mulja, korozije, sedimenata kao i razvoj opasne bakterije legionele, do čega može doći u velikim spremnicima, nisu moguće.

niskotemperaturna Monoblok

-Nisko energetske kuće i stanovi-

Idealno riješenje za kuće sa niskom potrošnjom energije i gdje se interijer ne može mijenjati.

Flex Tip

-Komercijalna primjena VRV i Altherma –

 

 

Altherma-Flex-_Residential--328-x-237px_tcm629-351077

 

Riješenje sve u jednom za grijanje, vodu i hlađenje sa

obnovom grijanja za više prostorija i/ili primjene visokog kapaciteta.

GLAVNE ENERGETSKE UŠTEDE

Daikin Altherma Flex nudi trostruko veću energetsku učinkovitost od kotla energetskog A-razreda u umjerenim podnebljima zapadne i srednje Europe.

PRILAGODLJIVI SUSTAV KOJI OBJEDINJUJE 3 SUSTAVA

Daikin Altherma Flex Type nudi grijanje, hlađenje i toplu vodu za kućanstvo uz najviši komfor tijekom cijele godine. Povratom topline nastale u procesu hlađenja, sustav može zagrijati spremnike s toplom vodom na 60 °C.

RAZNOVRSTAN I MODULARAN SUSTAV

Svaka se unutarnja jedinica može kombinirati s različitim ogrjevnim tijelima prema zahtjevima zgrade – uključujući ventilokonvektore, konvektore dizalice topline, podno grijanje, radijatore za visoke i niske temperature.

IDEALNO ZA STAMBENE I JAVNE ZGRADE

Unutarnje jedinice mogu se koristiti neovisno, gdje svaka stambena jedinica ima vlastitu regulaciju grijanja, tople vode i hlađenja, zajedno s ogrjevnim tijelima koja su potrebna za svaki stan, školu, bolnicu ili hotel.Altherma-Flex_Commercial-328x237_tcm629-351078